Zpět na tiskové zprávy

Stanovisko Karlovarských minerálních vod po vyhlášení výsledků ankety Český slavík 2017

28. 11. 2017 Stanovisko Karlovarských minerálních vod  po vyhlášení výsledků ankety Český slavík 2017

Mattoni podporuje českou kulturu v mnoha jejích podobách. Zakládáme si na tom, že společně s našimi partnery pracujeme dlouhodobě a společně vytváříme hodnoty, které posilují a zviditelňují české kulturní bohatství. Jsme hrdými partnery prestižních literárních cen Magnesia Litera nebo filmových cen Český lev. Přirozenou součást námi podporovaných oblastí tvoří také česká hudba a naše téměř dvě desítky dlouhé partnerství s Českým slavíkem.

Byli jsme v minulosti několikrát a neoprávněně obviňováni z toho, že jsme nějakým způsobem zasahovali do hlasování v anketě nebo naopak, že účast některých interpretů tolerujeme bez jakéhokoliv zásahu.

Po vývoji kolem ankety Český Slavík v posledních letech, především však v letošním ročníku, považujeme za nutné vyjádřit se veřejně a důrazně k tomuto dění, protože poškozuje dobré jméno naší společnosti.

Jak už jsme řekli dříve, nesouhlasíme s žádnými projevy násilí či xenofobie v jakékoliv tvorbě a naše podpora Českého Slavíka není podporou žádného z interpretů jednotlivě, ale podporou celé české hudební scény.

Znovu prohlašujeme, že o pravidlech a všech významných krocích rozhodoval a rozhoduje vždy samostatně pořadatel ankety. Je to od prvního ročníku až do současné chvíle jeho výsostné právo, které po celou dobu respektujeme.

Podle dostupných informací a dosavadního vývoje se zdá, že organizátor Českého Slavíka přistoupil k vyhodnocení ankety v kategorii zpěvák a skupina netransparentně a od tohoto postupu se distancujeme. Je pro nás nepřípustné, aby interpreti v jakékoli kategorii, na jakékoli příčce, získali pocit pochybnosti o svém umístění v anketě.

Jestliže organizátor současnou situaci nevyjasní, budeme nuceni přezkoumat naše smluvní vztahy a zvážit i možnost našeho odchodu od partnerství ankety Český Slavík.

Alessandro Pasquale

Generální ředitel Karlovarských minerálních vod a.s.

Tisková zpráva ve formátu PDF